نشست ماهانه صبح امید برگزار شد

نشست ماهانه صبح امید، روز دوشنبه ۱ اردیبهشت در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست ماهانه صبح امید، به همت موسسه سپهر مهر و با همکاری گروه زبان و ادبیات فارسی خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. مهرداد رحمانی مدیر علمی این نشست بود. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

در ابتدا، حمید پیروی از روان شناسان، اظهار داشت: عنوان سخنرانی من، خود مراقبتی سنگ زیربنای سلامت است. سلامتی تنها نبود بیماری نیست، سلامت محصول چهار بعد انسان است که عبارتند از سلامت جسم، سلامت روان، سلامت اجتماعی و سلامت معنوی. عدم تحرک بدنی، چهارمین عامل مرگ و میر در دنیا به شمار می رود. شیوع چاقی و پرخوری منجر به اپیدمی جهانی چاقی شده است. رفتارهای پر خطر عامل مهمی در بروز عوارض مرگ و میر می باشد. در دنیا یک نفر از هر هشت نفر، اختلال روانی دارد. در سراسر جهان، ۲۸۰ میلیون نفر از افسردگی رنج می برند. خودکشی، سومین علت مرگ و میر در بین سن ۱۵ تا ۲۹ سال در جهان است. ۵۸ درصد خودکشی های دنیا زیر سن ۵۰ سال است. ۸۸ درصد مرگ و میرها در طبقه بیماری های موسوم به سبک زندگی می باشد. ۸۰ درصد بیماری های قلبی و عروقی، سکته مغزی و دیابت نوع دو، با خودمراقبتی قابل پیشگیری هستند.

وی افزود: خودمراقبتی، توانایی افراد، خانواده ها و جوامع برای ارتقاء سلامت خود و پیشگیری از بیماری، حفظ سلامت و مقابله با بیماری با یا بدون حمایت کارمند بهداشتی یا مراقبتی که شامل بهداشت عمومی و شخصی، تغذیه، سبک زندگی، عوامل محیطی و عوامل اجتماعی می شود. هفت ستون خودمراقبتی عبارتند از دانش و آگاهی داشتن در حوزه سلامت، سلامت روان و رفاه روانی، فعالیت های ورزشی، خوراک خوب، از خطر پرهیز کردن، شستشوی خوب و استفاده از لوازم خودمراقبتی.

در ادامه، ایرج شهباززی استاد زبان و ادبیات فارسی، ابراز داشت: عنوان سخنرانی من، سعدی و خودمراقبتی است. بر اساس اشعار سعدی، شخص باید به حدی از رشد شخصیتی دست یابد تا عمیقا بپذیرد که اگر خودش غمخوار خودش نباشد، همه دنیا هم جمع شوند، نمی توانند از او مراقبت کنند. هیچ کس آگاهانه خود را در چاه نمی اندازد اما جهالت باعث می شود که شخص سر از پا نشناخته، خود را به چاه بیفکند و از این کار خود احساس رضایت کند. غالب ما انسان ها در حق خودمان ستم می کنیم و متوجه نیستیم که ستم می کنیم. ما با توجیه ها، فرافکنی ها، خودپسندی ها و مسئولیت گریزی ها آسیب هایی به خودمان می زنیم. دشمن واقعی ما، خودمانیم و اگر این را دریابیم، به جای ناله کردن از دست دیگران، فقط از دست خودمان ناله می کنیم. خودشیفتگی مانع واقع بینی و خودشناسی می شود و راه را بر اصلاح خودمان می بندد. سعدی به شدت معنی گرا است و برای تن انسان ارزشی قائل نیست. به نظر او، حقیقت وجود انسان چیزی غیر از تن او است.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۴/۰۲/۰۲

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.