تصویرتصویرتصویر

آیین یادبود "شهرام آزادیان" برگزار شد

آیین یادبود "شهرام آزادیان" استاد فقید زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران، ۲۳ مرداد در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین یادبود "شهرام آزادیان" استاد فقید زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران، به همت انجمن سرو سایه فکن و با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

علی رواقی: در کتابشناسی به مانند آزادیان کم پیدا خواهد شد
علی رواقی از استادان دانشگاه و از همکاران شهرام آزادیان، طی سخنان کوتاهی ابراز داشت: آشنایی بنده با مرحوم آزادیان به سال ۱۳۷۰ باز می گردد و از آن زمان عشق و محبت زیادی بین ما شکل گرفت.
وی افزود: مرحوم آزادیان، مرد بسیار نازنین و فاضلی بود و آن قدر علاقه و پیوند زیادی به کتاب داشت که در کتابشناسی به مانند او، کم پیدا خواهد شد.

محمدرضا ترکی: آزادیان، هراس آفرین و پرونده ساز نبود
محمدرضا ترکی از همکاران مرحوم آزادیان، بیان داشت: گوهری مثل شهرام آزادیان را گوهرشناسی به مانند علی رواقی می شناسد که به خوبی او را وصف کرد.
وی افزود: مرحوم آزادیان اهل مرید و مراد نبود و اگرچه استاد سخت گیری بود اما دانشجویانش بسیار او را دوست می داشتند و همچنین از صفات او می توان به فضل، سخت کوشی و تعهد اشاره کرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: مرحوم آزادیان از کسانی بود که به رشته مورد تدریسش برای دانشجویان ایجاد علاقه می کرد و هرگز کسی را مجبور نکرد که در سر کلاسش حاضر شود همان طور که هرگز به کسی اجبار نکرد که برای او مقاله بنویسد و در کلام پایانی باید گفت که او هراس آفرین و پرونده ساز نبود.

سید احمدرضا قائم مقامی: آزادیان، به مانند نامش، آزاده بود
سیداحمدرضا قائم مقامی عضو هیات علمی گروه زبان های باستانی دانشگاه تهران، در وصف مرحوم آزادیان اظهار داشت: علم دوستی، جدیت و صریح بودن او زبانزد بود و همیشه حرفش را صریح می زد که همین موجب بعضی دشمنی ها شده بود.
او ادامه داد: آزادیان، به ایران و به تبع آن به شاهنامه علاقه زیادی داشت و از نویسندگان نیز به کسروی و صادق هدایت علاقه مند بود.
وی افزود: آزادیان، کمال طلب بود ولی دست و دلش به نوشتن نمی رفت و حساسیت هایش باعث شد که سوادش صرفا در کلاس محدود شود.
قائم مقامی در پایان ابراز داشت: آزادیان، به مانند نامش، آزاده و همچنین معلمی دانا و توانا، کتاب خوانی قهار و کتاب شناسی درجه یک بود.

حمیدرضا توکلی: آزادیان، دایرة المعارف موسیقی بود
حمیدرضا توکلی از دوستان مرحوم آزادیان، بیان داشت: مرحوم آزادیان، به موسیقی کلاسیک غرب اعتقاد داشت و تاریخ و آثار این موسیقی را به خوبی می شناخت و به نوعی دایرة المعارف موسیقی بود.
وی ادامه داد: آزادیان، شوق مندانه در جستجوی اجراهایی بود که حکم تکیه داشتند.

وحید عیدگاه طرقبه ای: آزادیان، یک فرد اصیل و اصالت جو بود
وحید عیدگاه طرقبه ای از استادان دانشگاه تهران، ابراز داشت: مرحوم آزادیان، فردی اصیل و اصالت جو بود.
وی ادامه داد: آزادیان، فردوسی، انوری و سوزنی را بسیار دوست داشت و به بیت های قدیمی ارادت داشت و همچنین دارای یک سلیقه علمی متعادل و مبتنی بر سند بود و سخن و منبع دست دوم را نمی پسندید.
او افزود: آزادیان، منش دانشگاهی داشت و راست و بی تعارف بود به طوری که نمی خواست تصویر دیگری از خود ارائه بدهد و تلاشی برای محبوبیت نداشت و از این رو به کسی باج نمی داد.
طرقبه ای در پایان بیان داشت: مرحوم آزادیان، کسی را بت نمی کرد و دانشجویان خود را هم بت پرست بار نمی آورد.

مهدی علیایی مقدم: آزادیان، به دنبال حاشیه سازی و خودنمایی نبود
مهدی علیایی مقدم از همکاران مرحوم آزادیان، اظهار داشت: میراث اصلی آزادیان، پرورش دانشجو بود و برای او، آموزش محترم و مقدس بود به طوری که در هیچ حالتی حاضر نبود که کلاس درس را تعطیل کند.
وی ادامه داد: آزادیان، به دنبال حاشیه سازی و خودنمایی نبود و او محبوب دلها بود.

لیلی ورهرام: مرحوم آزادیان، به آثار کلاسیک تمایل داشت
لیلی ورهرام از استادان دانشگاه تهران، بیان داشت: مرحوم آزادیان گرچه زیاد ننوشت اما تاثیری که گذاشت از صدها نوشته بیشتر بود و او شور بسیاری برای دانستن داشت که همین از موانع ننوشتن او بود.
وی افزود: مرحوم آزادیان، تمرکز اصلی خود را برای شاگردانش در کلاس می گذاشت.
او ادامه داد: آزادیان، به آثار کلاسیک تمایل داشت و حتی به ادبیات کودکان نیز علاقه مند بود.
ورهرام در پایان اظهار داشت: مرحوم آزادیان، بسیار ذهن منظمی داشت و استدلال های ضعیف را نمی پذیرفت.

مهدی کدخدای طراحی: آزادیان، روحیه وسواس علمی و کمال طلبی داشت
مهدی کدخدای طراحی از استادان دانشگاه، بیان داشت: مرحوم آزادیان، حافظه شگفت انگیزی در شناخت منابع و مراجع تحقیق داشت.
وی ادامه داد: آزادیان، روحیه وسواس علمی و کمال طلبی داشت و همیشه در پی به دست آوردن منابع دست اول بود اما افسوس که آثارش منحصر به مقالاتش است.

مسعود راستی پور: آزادیان، خود را وقف آموختن کرد و از آن لذت می برد
مسعود راستی پور از شاگردان مرحوم آزدایان، ابراز داشت: کلاس آن مرحوم، از معدود کلاس هایی بود که می شد در آن صحبت کرد چون او توان شنیدن داشت و پذیرای انتقادات بود و سعه صدر زیادی داشت.
وی افزود: در کلاس مرحوم آزادیان لذت دانشجو بودن را می شد چشید و او خود را وقف آموختن کرد و از آن لذت می برد.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۰۵/۲۴

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.