نشست "ابهام در مختصات حرفه و جایگاه صنفی" برگزار شد

نشست "ابهام در مختصات حرفه و جایگاه صنفی" روز پنج شنبه ۱۲ تیر در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "ابهام در مختصات حرفه و جایگاه صنفی" به همت گروه روان شناسی خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز پنج شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

در ابتدا، فرشید مرادیان، دبیر علمی این نشست، ضمن توضیحاتی در مورد دو جلسه گذشته، اظهار داشت: هر گونه سیات گذاری، راهبرد موثر و سازنده در حوزه یک حرفه مستلزم وضوح مختصات صنفی آن است. سوالاتی مطرح می شود از جمله این که چه ربط و نسبتی میان حرفه روان درمانی و تحصیلات دانشگاهی مرتبط است؟ و ربط و نسبت حرفه روان درمانی با سایر حرفه های یاورانه چیست؟

وی افزود: روان شناسی در زمینه علوم تجربی قرار می گیرد. دانشگاه روان شناسی امروزه نهاد علم تجربی است.

در ادامه، هرایر دانلیان، دکتری تخصصی مشاوره، ابراز داشت: روان شناسی شاید آخرین رشته ای بود که از فلسفه جدا شد. تصور انسان از خودش داشت تغییر می کرد. این علم ما هنوز علم بسیار جوانی است و هنوز مثل یک بچه دارد خودش را پیدا می کند. اولین نظریه، روان کاوی بود و تا دهه ۵۰ نظریه دیگری برای درمان نبود. روان کاوی از همان ابتدا از هر جهت مورد هجوم قرار گرفت. از ابتدا بحث روان درگیر موضوعاتی بود که خیلی به خود روان مربوط نبود. از ۱۹۴۰ به بعد حکومت آمریکا به بحث روان ورود کرد. بیمه ها وارد شدند و بر همه چیز تاثیر گذاشتند حتی در بحث اخلاق. حمایت نهادهای مالی باعث شد فشاری به روان شناسان بیاید که بتوانند خودشان را ثابت کنند. چیزی که جایگاه و اصول اخلاقی ما را زیر سوال برد، ورود نهادهای مالی بود.

وی افزود: ما رویکردهای مختلفی در یک علم جدید داریم که این ها هر کدام هنوز پویا هستند و به سرعت تغییر می کنند. ادغام ها دارد پیش می آید. این ها هر کدام تعاریف خود را دارند و کسانی به آن ها گرایش دارند و این خودش جایگاه روان شناس را مورد تهدید قرار می دهد. اما چه کار کنیم و و چطور می توانیم به رشته خودمان کمک کنیم؟ آن چه که باعث می شود من بتوانم نظریه را درست انجام بدهم، دقیق دانستن همه اصطلاحات است. باید بتوان اصطلاحات آن رشته را دقیق تعریف کرد و وجه افتراق آن ها را هم دانست. روان شناسی یک علم غربی است و شاید روان کاوی به ما نزدیک تر باشد چون به صورت عادی افراد تحلیلی هستیم. شاید بهتر است برای استفاده از مطالب روان شناسی آن را ایرانیزه کنیم.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۴/۰۴/۱۳

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.