تصویرتصویرتصویر

نشست "نقد و بررسی کتاب روشنفکران جهان عرب" برگزار شد

نشست "نقد و بررسی کتاب روشنفکران جهان عرب" روز سه شنبه ۴ مهر در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "نقد و بررسی کتاب روشنفکران جهان عرب" به همت گروه زبان و ادبیات عربی خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز سه شنبه ۴ مهر ۱۴۰۲ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. دبیری این نشست را ابوالحسن امین مقدسی برعهده داشت.

مسعود فکری: تمام کتاب های من، یک گام انگیزه بخش است
مسعود فکری مؤلف کتاب "روشنفکران جهان عرب" ابراز داشت: زمینه پیدایش این کتاب، از سال ۲۰۰۵ شکل گرفت، جایی که قرار بود در یک نشست عربی درباره گفتگوی تمدن ها صحبت کنم و آن جا از من سوال شد که در ایران، شخصیت ها و اندیشمندان عربی را چقدر می شناسند؟ و از من خواستند که شخصیت های عربی که دارای آثار هستند را به ایرانیان بشناسانم.
وی افزود: طرح اولیه کتاب، در سال ۱۳۹۱ ارائه شد و تصمیم بر آن شد اندیشمندان عربی که در حدود صد سال اخیر زیسته اند را به ایرانیان بسناسانیم و البته باید این را هم گفت که ما در کشورمان اندیشه شناس در حوزه عربی نداریم یا بسیار کم داریم.
فکری در پایان گفت: تمام کتاب های من یک گام انگیزه بخش است.

فرامرز میرزائی: کتاب "روشنفکران جهان عرب" کار بزرگ و ارزشمندی است
فرامرز میرزائی از اساتید دانشگاه ابراز داشت: کتاب "روشنفکران جهان عرب" کار بزرگ و ارزشمندی است و نقد این کتاب، نیاز به یک پارامتر دارد که من اسمش را نقشه فکری جهان عرب گذاشته ام.
وی افزود: ما مرزبندی روشن فکری در دنیای عرب نداریم و روشنفکر دنیای عرب، ادیبی است که در مسائل اجتماعی و سیاسی هم دخالت می کند و مرزهایی برای اظهار نظر خود نمی شناسد.
میرزائی ادامه داد: دو محور اساسی در دنیای عرب وجود دارد که عبارتند از محور دینی دین اسلام و محور دینی غرب. همه روشنفکران جهان عرب می خواهند به این سوال پاسخ دهند که ما چطور می توانیم از این عقب ماندگی در بیاییم؟
این استاد دانشگاه اضافه کرد: چپ، تفکر ویرانگری در جهان عرب بود و چپ سوسیالیستی نوعی ملی گرایی بر جهان عرب حاکم کرد. سال ۲۰۱۱ به جای بیداری اسلامی، استیصال جهان عرب بود.

علی افضلی: در کتاب "روشنفکران جهان عرب" بیشتر به نواندیشان توجه می شود
علی افضلی از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: ملاک انتخاب روشنفکران در این کتاب و فلسفه انتخاب آنها چندان برای من مشخص نبود و در این صد نفر، افراد دیگری می توانیم جایگزین کنیم و دوست داشتم تقسیم بندی کتاب، به نوع دیگری باشد.
افضلی ادامه داد: در بررسی عناوین هر نفر، سلیقه غلبه می کند و در ضبط بعضی اسامی یا یکسری از رخدادها یکدستی مشاهده نمی شود. بررسی برای بعضی از افراد در کتاب، بسیار کامل است اما برای بعضی دیگر، توضحیات ناقص به شمار می رود.
این استاد دانشگاه در ادامه ضمن پیشنهاداتی برای چیدمان کتاب، افزود: بعضی از اسامی کتاب، باید اصلاح شود و بعضی از رخدادها هم به اشتباه ذکر شده است.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: در این کتاب، بیشتر به نواندیشان توجه شده است تا بنیادگرایان.

اخبار

اخبار صفحه نخست

نشست‌ها

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۰۶/۱۸

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.